top of page
  • Writer's picturethiereffasaconlo

Spor tahmin: Hangi maçlara bahis yapmalı, hangilerinden uzak durmalı?



Mevcut maksimum kalp atış hızı değerinizi biliyorsanız maksimum kalp atış hızınızı girin. Bu değeri ilk kez ayarlarken, yaşınıza göre tahmin edilen maksimum kalp atış hızınız (220 - yaşınız) varsayılan olarak görüntülenir.


Enerji tüketimini tahmin etmek için HRmax kullanılır. HRmax, maksimum fiziksel yorgunluk sırasında dakikadaki en yüksek kalp atışı sayısıdır. Bireysel HRmax değerinizi belirlemenin en doğru yöntemi, bir laboratuvarda maksimum egzersiz stres testi yaptırmaktır. Maksimum kalp atış hızı ayrıca egzersiz yoğunluğunuzu belirleme konusunda da çok önemlidir. Bu değer bireyseldir, yaşınıza ve genetik faktörlere bağlıdır.




Spor tahmin




VO2max (maksimum oksijen alımı, maksimum aerobik güç), maksimum egzersiz sırasında vücudun kullanabileceği maksimum oksijen oranıdır ve kalbin kaslara maksimum kan pompalama kapasitesi ile doğrudan ilgilidir. VO2max kondisyon testleriyle ölçülebilir ya da tahmin edilebilir (ör. maksimal egzersiz testleri ve submaksimal egzersiz testleri). Bilekten kalp atış hızı ölçümü özellikli Polar Kondisyon Testi ile VO2max değerinizi tahmin edebilir ve fiziksel ayarlarınıza yükleyebilirsiniz.


Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü il ve ilçe teşkilatlarında sporun her dalında yürütülmekte olan çalışmalar neticesinde, spor tesisleri gençlerin ilgi odağı haline gelmiş, spor faaliyetlerinin yürütülebilmesi ve çalışmaların daha verimli olabilmesi için personele duyulan ihtiyaç artmıştır.


Gençlerimizin daha bilinçli ve daha sağlıklı bir şekilde spora yönlendirilebilmeleri, ilgili spor dalında başarılı olabilmeleri ve yapılan sporun günlük hayatımızın bir parçası olduğu bilinciyle yetiştirilebilmeleri için söz konusu spor faaliyetinin bu konuda eğitim görmüş beden eğitimi ve spor yüksekokulları mezunları tarafından yapılması gerekmektedir. Bu doğrultuda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında eğitimli ve dalında uzman olan personelin istihdam edilebilmesini teminen 100 adet sportif eğitim uzmanı kadrosu ihdası öngörülmektedir. 2ff7e9595c


0 views0 comments

Recent Posts

See All

Null 39;s Brawl Apk Ultima Versione

null 39;s brawl apk ultima versione Null's Brawl APK Última Versão: Cos'è e Come Scaricarla Se você é um fã de Brawl Stars, o popular jogo de combate online desenvolvido pela Supercell, provavelmente

bottom of page